White Screen (with music) after "LET'S GO"


(Julien Schroeter) #1

Good evening,

After clicking on LET’S GO the game opens. However, only a white screen appears.

The music works all right and it also seems that I can click or press keys and the game interacts.

Any ideas what is going on?

Thank you in advance for your help!


(Vincent W.) #2

Hey Julien, have you been able to Zwift at all before this or is this the first time running Zwift? Have you tried uninstalling then reinstalling the application?


(Julien Schroeter) #3

Vincent, it is the first time.
Yes I have tried uninstalling and reinstalling several times, without success…

The specifications are:

  • windows 10
  • Nvidia quadro 2000m
  • 8GB RAM

(Gerrie Delport) #4

Try updating your graphics drivers.


(Julien Schroeter) #5

They are fully updated.

I found the origin of the problem: I have two graphics cards (standard Intel HD and NVIDIA). When I disable the NVIDIA and only use the standard graphics cards the game runs. However, given the requirement of the game, it would be best if it would work with the NVIDIA graphics card.

Do you know why the game crashes when having two graphics card?
Is there something I can change in the settings?

Best, Julien


(Paul Allen) #6

You could try going into the BIOS and disabling the onboard VGA and see if that works.


(Julien Schroeter) #7

Unfortunately this does not work either…

The only setting that works is by using the standard grahics card alone which is far from optimal.

Any idea why the game does not start when using the NVIDIA grahics card?

Thanks, Julien


(Paul Allen) #8

Try this link: https://kb.zwiftriders.com/tuning-maximum-gpu-performance


(Julien Schroeter) #9

[solved] It finally works! Reinstalling the drivers manually did the trick…

Thank you all for your help.