Run pod not being recognized and not pairing (on brand new iPad pro)

(Chris Brannen Portland) #1

cannot pair my run pod with my iPad despite every possible known method of troubleshooting. i’ve only been able to run 3 miles successfully using zwift run pod. i’ve spent more time troubleshooting instead of actually exercising!!! any help??

(Jessica) #2

Hey Chris!

We’re sorry you’re having difficulties with your RunPod.

We’d like you to try updating the firmware on your Zwift RunPod to see if this resolves the issue. Instructions for updating your RunPod’s firmware should be available on the MilestonePod app.

Now, calibration for your footpod may be necessary after the firmware update. However, please make sure you fully exit out of this app after doing so, as signals can be hijacked away from Zwift if they are open at the same time.

Calibrating your footpod is easy as shown in the article “How do I Calibrate my footpod​?​” On your paired devices screen, once you pair the footpod you should see a wrench icon appear next to RunSpeed. Click on the wrench and the calibration screen will appear. We suggest setting the speed calibration at the normal pace you usually run.

Give that a try and let us know how it goes! If you’re still having difficulties, please find and send us all your log files for your device. You can find instructions on how to locate your log files in an article on our Knowledge base “Finding Your Log Files to help resolve an Issue.​​” and attach them to a support ticket with us! We’d be happy to help!