Mac blank screen, colored screen and black blocks [October 2021] [1.18.0] [SOLVED]

Fixed my problem

Hoi Koos, mag ik je wat vragen?

I’m among those - but after their new patch some hours ago it works again and the eGPU is “discovered” by Zwift.

1 Like

All fixed now, good old zwift!

So since yesterday my Zwift has been crashing (it doesn’t even open) and I haven’t been able to workout (which sucks), but has anyone figured out how to fix this? I was thinking of updating to the newer macOS Big Sur…any thoughts?

I am on the latest version of Big Sur and have not had any issues so far.

1 Like

Upgrading now! keeping my fingers crossed.

thanks

1 Like

Zwift just fixed this bug, an update went live a bit ago.

2 Likes

MacBook is blacking out riders, more bugs to fix

Fab! Thank you for sorting! :pray:

1 Like

Looks good now thank you. Ride on :+1:t2:

1 Like

Awesome! The update fixed the issue (2011 Mac mini OS Sierra) :slight_smile:

1 Like

Hi @Phil_Gwyn welcome to Zwift forums
Please see above:

Update worked for me on my 2009 Mac Pro with ATI radeon 5770 graphics card. 10.11.6 El Capitan OS. Thanks all who got it fixed in a timely manner.

I just checked and it’s working fine here on macOS 11.6 Big Sur with OpenCore 0.7.4:

Model Name: Mac Pro
Model Identifier: MacPro5,1
Processor Name: 6-Core Intel Xeon
Processor Speed: 3.46 GHz
Number of Processors: 2
Total Number of Cores: 12
L2 Cache (per Core): 256 KB
L3 Cache (per Processor): 12 MB
Hyper-Threading Technology: Enabled
Memory: 128 GB
System Firmware Version: 9144.0.7.4.0
SMC Version (system): 1.39f11
SMC Version (processor tray): 1.39f11
Radeon RX 580
Chipset Model: Radeon RX 580
Type: GPU
Bus: PCIe
Slot: Slot-2
PCIe Lane Width: x16
VRAM (Total): 8 GB
Vendor: AMD (0x1002)
Device ID: 0x67df
Revision ID: 0x00e7
Metal Family: Supported, Metal GPUFamily macOS 2

No black screens, no blacking out riders, no strange colours, etc.

Did the complete clean / reinstall and unfortunately the ZwiftApp still crashes on launch.

Can start Zwift, then click “Let’s go”, then nothing and app closes.

Working on MacBook Pro (mid-2012) with Catalina 10.15.7 and all latests updates installed (Mac OS did update safari like a week ago don’t know if this is related).

Same issue here. MacBook Pro mid 2012, Catalina 10.15.7 - ZwiftApp launches, but crashes after “Let’s Go”. The loading screen appears but crashes without any further information.

Zwift Launcher_Log:
(Please note: “username” is a replacement for my real macbook username within the folderpath. The starting “h” in https has been deleting, because links can’t be added in my reply.)

[13:40:15 2021-11-05] Launcher: Initializing Mac Timer.
[13:40:15 2021-11-05] Launcher: Checking for game version number.
[13:40:15 2021-11-05] Launcher: Checking for launcher version number.
[13:40:15 2021-11-05] Launcher: Checking for VerCur Override
[13:40:15 2021-11-05] Launcher: No VerCur Override Found.
[13:40:15 2021-11-05] Downloader::InternetConnected() returns TRUE![13:40:15 2021-11-05] Launcher: Established Internet Connection
[13:40:15 2021-11-05] Launcher: Prefs file found.
[13:40:15 2021-11-05] Launcher: Zwift Login URL set as ttps://launcher.zwift.com/launcher/realms/zwift/protocol/openid-connect/auth?client_id=Game_Launcher&redirect_uri=http%3A%2F%2Fzwift%2F&login=true&response_type=code
[13:40:16 2021-11-05] Launcher: Webview loaded some URL.
[13:40:16 2021-11-05] Launcher: Webview loaded some URL.
[13:40:16 2021-11-05] Launcher: Starting Update Check
[13:40:16 2021-11-05] Launcher: Resetting Patcher
[13:40:16 2021-11-05] Launcher: No VerCur Override Found.
[13:40:16 2021-11-05] Downloader::InternetConnected() returns TRUE![13:40:16 2021-11-05] Launcher: Calling Update Process Check
[13:40:16 2021-11-05] Patcher: Patcher Version Number: “1.3.0”.
[13:40:16 2021-11-05] Patcher: Local download path set to “/Volumes/Macintosh HD/Users/username/Downloads/ZwiftTemp/”.
[13:40:16 2021-11-05] Patcher: Server URL path set to “ttp://cdn.zwift.com/gameassets/Zwift_Updates_Root/”.
[13:40:16 2021-11-05] Patcher: Local update path set to “/Volumes/Macintosh HD/Users/username/Library/Application Support/Zwift/”.
[13:40:16 2021-11-05] Patcher: Kicking download of “ZwiftMac_ver_cur.xml”…
[13:40:16 2021-11-05] Patcher: Kicking download of “LauncherMac_ver_cur.xml”…
[13:40:16 2021-11-05] Downloader::Update() local path = /Volumes/Macintosh HD/Users/username/Downloads/ZwiftTemp/ZwiftMac_ver_cur.xml
[13:40:16 2021-11-05] Downloader::Update() local path = /Volumes/Macintosh HD/Users/username/Downloads/ZwiftTemp/LauncherMac_ver_cur.xml
[13:40:16 2021-11-05] Downloader: “ZwiftMac_ver_cur.xml” downloaded successfully (manifest checksum not provided, i.e. -1).
[13:40:16 2021-11-05] Downloader: “LauncherMac_ver_cur.xml” downloaded successfully (manifest checksum not provided, i.e. -1).
[13:40:16 2021-11-05] Patcher: Completed downloading server XML version files (Game & Launcher).
[13:40:16 2021-11-05] Patcher: Fetching version attribute from file: “/Volumes/Macintosh HD/Users/username/Library/Application Support/Zwift/ZwiftMac_ver_cur.xml”
[13:40:16 2021-11-05] Patcher: Local version is “1.0.85684”.
[13:40:16 2021-11-05] Patcher: Server version is “1.0.85684”.
[13:40:16 2021-11-05] Patcher: Local manifest is “ZwiftMac_1.0.85684_3098fc7d_manifest.xml”.
[13:40:16 2021-11-05] Patcher: Server manifest is “ZwiftMac_1.0.85684_3098fc7d_manifest.xml”.
[13:40:16 2021-11-05] Patcher: Server manifest file checksum is “2117355709”.
[13:40:16 2021-11-05] Patcher: Server ver_cur checksum is “-346859162”.
[13:40:16 2021-11-05] Patcher: Local Launcher version is “1.0.7”.
[13:40:16 2021-11-05] Patcher: Server Launcher version is “1.0.5”.
[13:40:16 2021-11-05] Patcher: Launcher URL for updating self is “ttp://cdn.zwift.com/app/MacUpdate/”.
[13:40:16 2021-11-05] Patcher: No update available, deleting temp files…
[13:40:16 2021-11-05]
Patcher: DeleteFolderHierarchy with /Volumes/Macintosh HD/Users/username/Downloads/ZwiftTemp/
[13:40:16 2021-11-05]
Patcher: Opening /Volumes/Macintosh HD/Users/username/Downloads/ZwiftTemp//LauncherMac_ver_cur.xml
[13:40:16 2021-11-05]
Patcher: Deleting /Volumes/Macintosh HD/Users/username/Downloads/ZwiftTemp//LauncherMac_ver_cur.xml
[13:40:16 2021-11-05]
Patcher: Opening /Volumes/Macintosh HD/Users/username/Downloads/ZwiftTemp//ZwiftMac_ver_cur.xml
[13:40:16 2021-11-05]
Patcher: Deleting /Volumes/Macintosh HD/Users/username/Downloads/ZwiftTemp//ZwiftMac_ver_cur.xml
[13:40:16 2021-11-05]
Patcher: Deleting /Volumes/Macintosh HD/Users/username/Downloads/ZwiftTemp/
[13:40:16 2021-11-05] Launcher: Calling Update Launcher Check
[13:40:16 2021-11-05] Launcher: Calling Update Process Available
[13:40:16 2021-11-05] Launcher: Update Not Found.
[13:40:17 2021-11-05] Launcher: Webview loaded some URL.
[13:40:17 2021-11-05] Launcher: Webview loaded some URL.
[13:40:18 2021-11-05] Launcher: Webview loaded some URL.
[13:40:18 2021-11-05] Launcher: Webview loaded some URL.
[13:40:19 2021-11-05] Launcher: Webview loaded some URL.

@Simon_Scheel_3708 please refer to this thread, it might be the same issue you are having?

This is not the answer, so you tell me to remove a security patch, that is supposed to protect me.
That is lame. Zwift you can do better. Im ready to cancel my membership as you have done nothing but insult my savvy!

Still not solved for me, running macOS Catalina 10.15.7 with all the latest security updates on a mid 2012 13-inch MacBook Pro (which still runs brilliantly with an SSD drive). Zwift is updated to 1.0.85684 and the launcher is 1.0.25. The app crashes and quits when I click on “Let’s go”. Logs are very similar to Simon Scheel above. I gave Zwift full disk access from the system preferences, no change.