I go faster the slower I pedal


(mathew morris) #1

Just setting up. Enter a ride and start pedalling. It instantly goes to 1200w and about 40mph. Then comes to a stand still the more you pedal


(Bastiaan Gaillard [HIK - C]) #2

Need some more information about your trainer and connection type (ANT+ or BT).


(mathew morris) #3

Hi. Sorry. It’s an elite volcano smart B with ant
Thanks


(Bastiaan Gaillard [HIK - C]) #4

If you mean the Volano, this seems to be a supported trainer:

https://support.zwift.com/hc/en-us/articles/203152565-Which-trainers-does-Zwift-support-?section=201088439

Maybe this forum post will get you going:

https://support.zwift.com/hc/en-us/community/posts/206349386-Elite-volano-power-reading-at-0

 


(Jason K) #5

Matthew, I had a look at your account, and it shows that you’re pairing the Misuro B+ under speed and cadence. You need to have the correct “blinks” set in the Misuro B+ as mentioned in that other thread and then search for it under Power instead. Ride On!


(mathew morris) #6

Hi. Thanks very much for your help. However I’m a computer illiterate moron so could you explain what I have to do in layman terms please? Shall I in-pair and pair as something else? And do I have to take out the censor at a particular time and press the button on it.
I know it’s not reading correct as it only stays at 40@watts and won’t let me go slower. Mine is a volano smart B+.
Many thanks! Mat


(mathew morris) #7

Also my English is terrible apparently!


(Jason K) #8

Hey Mat, sorry it took me a while to get back to you, but I checked your account, and saw you’re paired up properly! If you have other question you need support for, feel free to submit a ticket too. (https://bit.ly/zwiftsupport)