Flickering avatar [1.16.x] [AppleTV, iOS]

Does said flicker cause you to lose draft and potentially get dropped ?

1 Like

Yes the flickering seems like its removing the draft, its very easy to get dropped because of it. I need to put much more power just to keep up with the group.

2 Likes

I ran into this issue during a group ride and it only happened on Titans Grove. Which is odd because i was on titans sunday doing Baseline ride with no issues.

I am having the exact same issue. I was on the Herd C ride last week going absolutely fine in with the group finding the pace fine then all of a sudden my avatar started flashing and I gradually slipped back and that was it out of the group and unable to keep up. It’s almost like the avatar judders backwards.

I tried a Herd C ride again tonight and from the moment I started the avatar was juddering and I couldn’t stay with the group. I can concur it’s as though your riding on your own no draft. My watts per kg was a lot more than the group around me and I couldn’t keep up. Ended up leaving the event and the moment I did everything was fine.

UPDATE: Tried a different event today. ZZRC Groovy Train. No problems at all. Also don’t have any issues following the C Pace Partner. So currently it’s just the Herd C Ride I seem to have issues with.

2 Likes

Joining KAB ride tomorrow morning in Paris, will report back :crossed_fingers:

2 Likes

Joined the herd Friyay ride in France. I am riding on iOS, and flickering seems to be really bad. My avatar and avatars around me were flickering every few seconds. Got a screen recording of it that I will upload shortly. First time I have seen this. Here is the recording: Zwift Avatar flicker bug - YouTube

Yikes. They changed memory usage on closed platform lower end systems a good while back, maybe that’s gone wrong somehow. Big group rides being a trigger.

Flickering happened to me today on the KISS at Base Training Ride. I lost the draft and ended up quitting. I then restarted my app and rode in France alone. No problem there. I use ATV non-4K.

Hi,
Any ideas?

So, since last post i rodeFriday with KAB on Letuce with no issues and today, Dirt Endurance ride on Volcano Flat, also no issues.

Wow, it started instantly for you. Thats frustrating

Yeah. Since then I have done a ZA recovery ride and a ISRT race, have not seen this issue in either of them.

Seems like it only happens on certain courses. Which I don’t Get.
Maybe the graphics are particularly tricky there?
Also wonder if there is a certain number of riders above which it triggers that

Its very strange. Just did ZA recovery ride on Sand&Sequoias, over 200 riders with no glitching. Maybe its been fixed ?

This isn’t fixed in 1.17.0 - rode the CryoGen TGR earlier today and had experienced the same behavior. What is kind of interesting is I rode the entire 60 minutes with the group, but my recorded ride time was 54 minutes. My distance was also 1 mile less than the other participants.

After the group ride, I did solo and pace partner rides with zero issues.

Same issue here in the Cryo-Gen Ride. I posted about this 2 weeks ago as well. The Tuesday ride this week was good, no issues at all, but this morning was unbearable. I quit the ride and did a training session with no issues.

Ok so I did the Team Vegan Mixed Salad group ride today to see if the flickering is still there. It still is flickering horribly just in this event, frustrating! Had to leave and let another teammate lead the group. I hope this gets fixed very soon, I lead for this ride frequently and I can’t do my job if there’s unbearable flickering.

I did the Cryo-Gen ride Tuesday without issue, then this morning it was flickering again. I jumped over to the DIRTy Cylcling ride and there was no issue. This is getting old.

I am having trouble on all rides. I am using an iPhone. It just started suddenly about two weeks ago. Does anyone know if there is a fix?

Flickering Avatars here on ipad air 2 since last update… zwift team, fix it!!!